Hersenbeschadiging na val

Door een val kunt u hersenbeschadiging oplopen. Vaak schaart men hersenbeschadiging na een val onder pech of toeval, maar in veel gevallen is er een aansprakelijke partij aan te wijzen. Dit houdt in dat u een schadevergoeding kunt krijgen voor de beschadiging die uw hersenen opgelopen hebben. Van der Toorn Personenschade helpt u geheel kosteloos met het claimen van de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Schadevergoeding voor hersenbeschadiging door Van der Toorn Personenschade

 • Kosteloze rechtshulp: onze hulp is voor u altijd gratis
 • Eerlijk advies over de kans op een vergoeding: geheel vrijblijvend
 • Wij nemen u al het werk uit handen: u kunt zich richten op uw herstel
 • Keurmerk Letselschade: ervaren letselschadespecialisten
 • Hoge schadevergoeding: door samenwerking met diverse specialisten

Binnen 1 minuut testen of u recht heeft op letselschadevergoeding

Bent u gevallen en heeft u hersenbeschadiging opgelopen? In veel gevallen is er iemand juridisch verantwoordelijk voor de val. Dit vergroot de kans op een letselschadevergoeding; ook wel smartengeld genoemd. Via onze Letselschade test achterhaalt u binnen 1 minuut of u recht heeft op een vergoeding voor de geleden schade. Wij geven u ook graag vrijblijvend telefonisch advies: u kunt hiervoor bellen met 0318 470 021.

Ga direct naar:

Gratis rechtshulp bij het claimen van een schadevergoeding

Wanneer u Van der Toorn Personenschade inschakelt om de schadevergoeding voor uw hersenbeschadiging te claimen, is dat voor u geheel kosteloos. In Nederland is het namelijk bij wet geregeld dat de tegenpartij al uw letselschade moet betalen; daaronder vallen ook de kosten van het letselschadebureau. Onze hulp is daarom voor u geheel gratis.

Wat wordt verstaan onder een ‘val’?

Wanneer u door toedoen van een ander bent uitgegleden, gestruikeld of gevallen, en u heeft daardoor hersenbeschadiging opgelopen, dan is het mogelijk dat u recht heeft op een schadevergoeding. De val kan plaatsvinden:

 • Op uw werk
 • Op straat
 • Bij een ander

Op uw werk is uw werkgever altijd aansprakelijk voor uw veiligheid; op de openbare weg is dat de wegbeheerder. U kunt uiteraard ook ten val komen in een winkel of museum. In deze gevallen is de bezitter van het gebouw aansprakelijk. De kans op een succesvolle schadeclaim naar aanleiding van uw val hangt echter af van diverse factoren. De specialisten van Van der Toorn Personenschade kunnen u adviseren over de slagingskans van uw schadeclaim; neem daarvoor geheel vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 0318 470 021.

Stappenplan bij het verkrijgen van uw schadevergoeding

Een schadevergoeding claimen is bij een hersenbeschadiging na een val soms een langdurig traject. Dit heeft te maken met het feit dat de Nederlandse wet veel ruimte gunt aan bijvoorbeeld wegbeheerders om onder hun aansprakelijkheid uit te komen (als u door hun schuld op straat bent gevallen). In alle gevallen houdt Van der Toorn Personenschade het volgende stappenplan aan om de verantwoordelijke partij aansprakelijk te stellen:

01.
Allereerst zoeken onze letselschadespecialisten uit of er iemand aansprakelijk gesteld kan worden.
02.
Wanneer we de eerste stap met ‘ja’ kunnen beantwoorden, gaan we na wie de aansprakelijke persoon of partij is.
03.
Om een goed beeld te krijgen van de situatie, vragen we gegevens op die te maken hebben met uw hersenbeschadiging. Deze informatie vragen we op bij partijen als het ziekenhuis, uw huisarts, uw werkgever, de politie en de verzekeringsmaatschappij.
04.
We schakelen vervolgens een medisch adviseur in. Deze persoon is onafhankelijk en beoordeelt uw hersenbeschadiging.
05.
Met de verkregen informatie stellen wij de uiteindelijke schadevergoeding vast. Deze claimen wij vervolgens bij de aansprakelijke partij.

Wilt u advies over het verhalen van uw letsel op een aansprakelijke partij? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten via het telefoonnummer 0318 470 021. Direct uw kans op een schadevergoeding testen? Klik dan op de button ‘Test uw kans op schadevergoeding’ en ontdek binnen 1 minuut of u kans maakt op smartengeld. Meer informatie over smartengeld leest u op de pagina Smartengeld berekenen.

Welke soorten hersenbeschadiging kunt u oplopen door een val?

Als u valt kunt u een hersenbeschadiging oplopen. Dit betekent dat uw hersenen beschadigd geraakt zijn. Dit kan zich uiten in diverse vormen, waaronder:

Hersenschudding

Een hersenschudding is een milde vorm van een hersenbeschadiging. Wanneer uw hersenen, door bijvoorbeeld een val, een plotseling snelheidsverschil hebben ten opzichte van de schedel, wordt dit een hersenschudding genoemd. Vaak is dit met rust te genezen.

Hersenkneuzing

Wanneer de hersenen een harde klap te verwerken krijgen, treedt soms hersenkneuzing op. Dit gaat meestal gepaard met bewusteloosheid (maximaal een half uur) en vaak met geheugenverlies (maximaal 24 uur). Ook kunnen er soms neurologische problemen ontstaan, zoals coördinatie-, taal- en concentratieproblemen.

Hersenbloeding

Een hersenbloeding komt in verschillende vormen voor. Wanneer u een hersenbloeding na een val oploopt, dan spreken we van een epiduraal hematoom. Hierbij ontstaat er een inwendige bloeding in de hersenen. De gevolgen van een bloeding zijn vaak heviger dan bij een hersenschudding of hersenkneuzing; bovendien kunnen ze veelal chronische vormen aannemen.

De gevolgen van hersenbeschadiging na een val

Hersenbeschadiging na een val kan diverse gevolgen hebben. Afhankelijk van de ernst van de beschadiging (hersenschudding, hersenkneuzing of hersenbloeding) kan de val vele klachten of symptomen veroorzaken bij het slachtoffer:

 • In coma raken;
 • Een verminderd niveau van bewustzijn;
 • Krachtsverlies;
 • Uitval van spieren;
 • (gedeeltelijke) Verlamming;
 • Afwijkingen in het horen, zien, proeven, voelen en ruiken
 • Een aangetast denkvermogen
 • Verminderd korte- en/of langetermijngeheugen
 • Veranderingen in karakter

Bent u gevallen en ervaart u één of meer van bovenstaande symptomen? De kans is groot dat de val hersenbeschadiging bij u heeft veroorzaakt. Vul onze Letselschade test in en bekijk of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Beschadiging hersenstam door een val

Een val kan – naast het beschadigen van de hersenen zelf – ook de hersenstam beschadigen. De hersenstam is een essentieel onderdeel van de hersenen, omdat alle informatie van en naar het lichaam via de hersenstam loopt. Bij een hersenstambeschadiging door een val kan het zenuwstelsel aangetast worden. Het zenuwstelsel reguleert onder andere de ademhaling, de hartslag, de bloeddruk, de bloedsomloop en de spijsvertering; een beschadiging van de hersenstam kan daarom voor grote lichamelijke problemen zorgen.

Gevolgen van een beschadiging van de hersenstam na een val

Een val met hersenstambeschadiging tot gevolg kan veel klachten veroorzaken. Onderstaand vindt u de meest voorkomende symptomen na een hersenstambeschadiging door een val:

 • Verminderde ademhalingscapaciteit
 • Spraakproblemen
 • Moeite met slikken (van voedsel of water)
 • Evenwichtsstoornissen
 • Problemen met bewegen
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Slapeloosheid
 • Slaapapneus

Ervaart u na uw val één of meerdere symptomen? Het is dan mogelijk dat u een hersenstambeschadiging heeft opgelopen. Via onze Letselschade test kunt u snel achterhalen of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Heeft u hulp nodig bij het invullen ervan? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op; wij helpen u graag verder.

Onze letselspecialist neemt u alle zorg uit handen

Een val met hersen- of hersenstambeschadiging tot gevolg is een ingrijpende gebeurtenis die een verstrekkende impact kan hebben op uw leven. Omdat dit al vervelend genoeg is, nemen wij u al het werk uit handen om tot een passende schadevergoeding voor uw letsel te komen. Wij verzorgen al het contact met de betrokken partijen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Bent u gevallen en heeft u daar een hersenbeschadiging of hersenstambeschadiging aan overgehouden? De letselspecialisten van Van der Toorn Personenschade geven vrijblijvend advies over de haalbaarheid van uw zaak en helpen u kosteloos met het claimen van de schadevergoeding.

Wilt u weten wat Van der Toorn Personenschade voor u kan betekenen of heeft u vragen over het claimen van een schadevergoeding voor uw hersenletsel? Neem contact met ons op via 0318 470 021 of vul het contactformulier in.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/opmerking*

Lees meer informatie over:

Gratis advies van een letselschadespecialist van Van der Toorn Personenschade?

Onze ervaren specialisten helpen u kosteloos met het claimen van uw smartengeld.
Gratis adviesgesprek