Hersenbloeding na val

Wanneer u een hersenbloeding heeft opgelopen na een val die veroorzaakt is door een ander komt u in aanmerking voor een schadevergoeding. Via onze tool checkt u gemakkelijk of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Onze letselschadespecialisten maken hiervoor een berekening en zullen vervolgens uw smartengeld vorderen.

De rechtshulp bij Van der Toorn Personenschade is altijd kosteloos: wanneer er in het proces blijkt dat we de aansprakelijkheid van de tegenpartij toch niet kunnen bewijzen, dan zijn alle kosten voor onze rekening.

Schadevergoeding hersenbloeding berekenen door Van der Toorn Personenschade

 • Gratis smartengeld berekenen en claimen: de aansprakelijke partij betaalt alle kosten
 • Wij handelen al het papierwerk voor u af: u richt zich volledig op uw herstel
 • Kosteloos adviesgesprek: weet direct wat wij voor u kunnen betekenen
 • Bereken binnen 1 minuut uw kans op een schadevergoeding
 • Ervaren hersenletselspecialisten: wij beschikken over 17 fulltime specialisten die continu worden bijgeschoold

Door de letselschadetest in te vullen komt u er binnen 1 minuut achter of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 0318 470 021. 

 

Meer informatie over hersenbloeding na val

Hoe claimen wij uw schadevergoeding bij een hersenbloeding na val?

01.
Wij beginnen met het uitzoeken of er partij is die wij verantwoordelijk en aansprakelijk kunnen stellen voor uw hersenbloeding na het ongeval
02.
Zodra er een partij aansprakelijk kan worden gesteld zoeken wij uit wie dat is
03.
In overleg met uw huisarts, ziekenhuis, werkgever, politie en verzekeringsmaatschappij vragen wij informatie over uw hersenbloeding of bloeding in hoofd op.
04.
Vervolgens laten wij een onafhankelijke medisch adviseur uw dossier beoordelen om uw letsel goed in te kunnen schatten
05.
Uiteindelijk bepalen wij de hoogte van uw schadevergoeding en zullen wij deze claimen bij de partij die aansprakelijk is voor uw hersenletsel.

Ontstaan van een hersenbloeding na val

Struikelen op uw werk, een val bij iemand thuis of uitglijden in het winkelcentrum of op straat: het kan leiden tot een hersenbloeding. Dit soort ongevallen worden vaak afgedaan als pech of toeval. Toch blijkt dat bij dergelijke ongevallen wel degelijk iemand anders juridisch verantwoordelijk is en aansprakelijk kan worden gesteld. In deze gevallen heeft u recht op eens schadevergoeding.

Aansprakelijkheid bij een hersenbloeding na val op uw werk

Uw werkgever is, volgens de Arbowet, juridisch verplicht om u een veilige werkplek te bieden. Uw werkgever is dus verantwoordelijk wanneer u uitglijdt, struikelt of valt tijdens uw werk. Het is zelfs mogelijk dat uw werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor de bloeding in uw hoofd na de val, ook wanneer uw werkgever er niets aan kon doen. Heeft u last van bloed in uw hersenen na een val of een bedrijfsongeval? Neem dan contact ons op en wij informeren u over de aansprakelijkheid van uw werkgever.

 

Aansprakelijkheid bij bloed in hersenen na val op straat

Uitglijden, vallen of struikelen kan ook op straat gebeuren. Heeft u hierdoor hersenletselschade opgelopen in de vorm van een hersenbloeding na de val? Dan is de kans groot dat u recht heeft op smartengeld. Verschillende partijen die de wegen beheren kunnen hiervoor aansprakelijk worden gesteld, zoals:

 • De gemeente
 • De provincie
 • Waterschap
 • Rijkswaterstaat

 

Wegbeheerders zijn volgens de wet verplicht om onder andere wegen, fietspaden, trottoirs en viaducten te onderhouden. Daarnaast moeten zij onveilige situaties voorkomen voor iedereen die gebruik maakt van deze voorzieningen. Wanneer zij dit niet doen dan kunt u hen aansprakelijk stellen voor de schade die u heeft opgelopen.

Het is niet eenvoudig om vast te stellen dat de wegbeheerder juridisch gezien aansprakelijk is voor de letselschade of de bloeding in uw hoofd na de val. De wegbeheerders krijgen van de Nederlandse rechters veel ruimte om aan te tonen dat zij niet aansprakelijk zijn. Hier maken de verzekeringsmaatschappijen van de wegenbeheerders dan ook goed gebruik van. Onze specialisten helpen u graag om hen aansprakelijk te stellen.

Heeft u een hersenbloeding  door een val op straat neem dan contact op  via het telefoonnummer 0318 470 021. U kunt via onze website ook testen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Klik daarvoor op de button ‘Test uw schadevergoeding’.

 

Aansprakelijkheid bloeding in hoofd na val bij iemand thuis

Een hersenbloeding kan onder andere worden veroorzaakt door een ongelukkige val op uw hoofd. Als dit bij iemand thuis gebeurt of in een winkel dan kan de eigenaar van het pand aansprakelijk worden gesteld voor uw schade. De eigenaar van de winkel kan bijvoorbeeld nalatig zijn geweest in het voorkomen van een potentieel gevaarlijke situatie. Ook wanneer het pand niet goed is onderhouden of niet goed is opgeruimd en u bent als gevolg daarvan gestruikeld, dan is de eigenaar aansprakelijk voor uw letselschade.

Enkele voorbeelden van een hersenbloeding na val:

 • U bent op uw hoofd gevallen door een object of voorwerp op de vloer dat u niet kon zien en dat ook niet verwachtte op die plaats
 • U heeft een hersenbloeding gekregen doordat de vloer nat, glad of ongelijk was.
 • De vloer waar u op liep was niet goed onderhouden en daardoor aan het rotten. U bent in een zwakke plek in de vloer gestapt, waardoor u ten val kwam en uw hoofd stootte.
 • Er stond onverwachts een deur, luik of raam open waar u met uw hoofd tegenaan bent gestoten, waardoor er een bloeding in uw hoofd is ontstaan
 • Vanaf het plafond is een voorwerp op uw hoofd gevallen. Door dit voorval heeft u een hersenbloeding opgelopen

In bovenstaande gevallen is de eigenaar van het pand, winkel of huis aansprakelijk voor uw letselschade en heeft u recht op een vergoeding voor de geleden schade.

Onze hersenletselspecialisten claimen gratis uw smartengeld. Doe daarom de letselschadetest van Van der Toorn Personenschade en kom er binnen 1 minuut achter of u recht heeft op een schadevergoeding. U kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen via 0318 470 021.

 

Hulp van onze juristen bij een hersenbloeding na val

Bij een hersenbloeding na een ongeval ontstaat er veel onduidelijkheid over wie er aansprakelijk is voor de gevolgen van een bloeding in uw hersenen. Schakel de hulp in van de juristen van Van der Toorn Personenschade. Wij behartigen kosteloos uw belangen en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Gratis rechtshulp bij bloed in hersenen na val

Wij bieden onze juridische hulp volledig gratis aan, zodat u zich volledig kan focussen op uw herstel. Daarbij zorgen onze letselschadespecialisten er voor dat de aansprakelijke partij alle kosten van de hersenbloeding – en dus ook de juridische kosten – betaalt.

De voorwaarde die daarbij wordt gesteld is dat de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent. Bij een hersenbloeding na een val is de aansprakelijkheid lastiger aan te tonen dan bij een auto-ongeluk. Het proces om het smartengeld te claimen, duurt langer dan bij een verkeersongeval en vergt veel inspanning. Vooraf maken wij een schatting van de kansen die u heeft op een letselschadevergoeding. Wanneer wij vaststellen dat de andere partij schuldig is en wij dat kunnen bewijzen, zetten wij het juridisch proces verder in gang. Als toch blijkt dat de aansprakelijkheid van de tegenpartij niet is vast te stellen, betalen wij alle juridische kosten. In geen enkel geval betaalt u de kosten van het juridische proces.

Hoe herkent u een hersenbloeding?

Een hersenbloeding na een ongeval komt ongeveer 80.000 keer per jaar voor. De meeste slachtoffers hebben tijdelijk of chronisch last van de volgende klachten:

 • Pijn in en aan het hoofd
 • Last van duizeligheid
 • Geheugenverlies
 • Overgevoelig voor licht
 • Overgevoelig voor geluid
 • Slapeloosheid
 • Niet meer goed kunnen proeven
 • Minder goed kunnen ruiken
 • Ander/vreemd gedrag
 • Ander/vreemd gevoel

Deze klachten treden vaak op bij licht hersenletsel en kunnen tijdelijk van aard zijn. Wanneer u last heeft van zwaar hersenletsel heeft u hier langer last van of zelfs uw hele leven mee te maken hebben. Bij claimen van een letselschadevergoeding, weegt chronisch hersenletsel dan ook vele malen zwaarder dan licht hersenletsel.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan indien u ten gevolge van een val op uw hoofd een hersenbloeding heeft opgelopen. De hersenletselspecialisten van Van der Toorn Personenschade helpen u volledig gratis met het berekenen en claimen van uw smartengeld. Gebruik de tool op onze website en ontdek of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Voor een gratis adviesgesprek vult u onderstaand contactformulier in of bel met onze specialisten via 0318 470 021.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/opmerking*

Lees meer informatie over:

Gratis advies van een letselschadespecialist van Van der Toorn Personenschade?

Onze ervaren specialisten helpen u kosteloos met het claimen van uw smartengeld.
Gratis adviesgesprek