Hersenletsel na ongeval

 Als u hersenletsel na een ongeval oploopt, kan dat uw leven voorgoed veranderen. De gevolgen van een verkeersongeval of een val kunnen namelijk ontzettend groot zijn. Als u bijvoorbeeld ernstig hersenletsel aan het ongeluk heeft overgehouden, kunt u de rest van uw leven een blijvende beperking ervaren. Wanneer hersenletsel na een val of na een ongeval voor beperkingen in uw leven zorgt, heeft u als slachtoffer recht op een schadevergoeding.

Schadevergoeding voor hersenletsel door Van der Toorn Personenschade

 • Kosteloze rechtshulp: onze hulp is voor u altijd gratis
 • Vrijblijvend advies over de kans op een vergoeding: altijd eerlijk
 • Wij regelen uw claim van a tot z: u kunt zich richten op uw herstel
 • Keurmerk Letselschade: gespecialiseerde letselschadespecialisten
 • Hoge schadevergoeding: door samenwerking met diverse specialisten

Hulp bij het claimen van uw letselschadevergoeding

Heeft u hersenbeschadiging opgelopen na een ongeval en bent u niet de veroorzaker van het ongeluk? Dan heeft u waarschijnlijk recht op letselschadevergoeding. Doe de letselschadetest van Van der Toorn Personenschade en ontdek binnen 1 minuut of u recht heeft op een schadevergoeding. U kunt natuurlijk ook bellen met 0318 470 021 voor vrijblijvend advies.

Ga direct naar:

Gratis uw maximale schadevergoeding claimen bij hersenletsel na een ongeluk

Omdat een schadevergoeding van hersenletsel na een ongeval vaak bestaat uit zowel materiële als immateriële schade, is het berekenen van de precieze schadevergoeding een ingewikkelde aangelegenheid. Onze letselschadespecialisten zijn echter zeer ervaren in het berekenen van de totale letselschadevergoeding, zonder daarbij de reële kansen op een succesvolle claim uit het oog te verliezen.

Omdat het bij wet bepaald is dat de schuldige partij alle juridische kosten moet betalen, ook de kosten van het slachtoffer, is onze rechtshulp voor u altijd geheel kosteloos.

Hoe claimen wij uw letselschadevergoeding?

Bij letselschade claimen gaan wij te werk volgens een vast stappenplan. Met onderstaand stappenplan kunnen wij de partij aansprakelijk stellen die verantwoordelijk is voor uw hersenletsel.

01.
Eerst zoeken wij uit of er iemand of een partij aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letsel.
02.
Als er iemand aansprakelijk gesteld kan worden, zoeken we uit wie dat is.
03.
We vragen vervolgens informatie rondom uw letselschade op. Hiervoor benaderen we de huisarts, het ziekenhuis, uw werkgever, de politie en uw verzekeringsmaatschappij.
04.
Om uw letsel goed te kunnen beoordelen, schakelen we een onafhankelijk medisch adviseur in.
05.
We stellen de hoogte van uw schadeclaim vast. Hierna claimen we uw letselschade bij de aansprakelijke partij.

Wij nemen u alle zorg uit handen

Omdat hersenletsel al vervelend genoeg is, nemen wij u al het werk uit handen. Wij voeren het contact met alle betrokken partijen, zodat u zich helemaal kunt richten op uw herstel.

Hoe kunt u hersenletsel oplopen?

Traumatisch niet-aangeboren hersenletsel loopt u meestal op doordat uw hoofd plotseling afremt of versnelt. In het verkeer kan dit gebeuren door een aanrijding met een auto, fiets of als voetganger. Als voetganger, fietser of passagier krijgt u uw letselschade bijna altijd (volledig) vergoed.

Het kan ook zijn dat u tijdens uw werk hersenletsel heeft opgelopen, bijvoorbeeld doordat u viel of iets op uw hoofd kreeg. Ook dan heeft u in Nederland bijna altijd recht op (volledige) vergoeding van uw letselschade.

Bent u van een paard gevallen of bent u ondersteboven gelopen door een hond of dier van een ander? Dan komt u ook al snel in aanmerking voor vergoeding van uw letselschade.

Bijna altijd zal uw letselschade worden vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Die zal niet alleen uw directe letselschade moeten vergoeden, maar ook uw juridische kosten (lees: ons honorarium).

Hoe herkent u hersenletsel?

Hersenletsel na een ongeval of na een val komt vaak voor: zo’n 80.000 keer per jaar. Het merendeel van de slachtoffers van een ongeluk ervaart op tijdelijke of chronische basis één of meerdere van onderstaande symptomen:

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Geheugenproblemen
 • Overgevoeligheid voor geluid
 • Overgevoeligheid voor licht
 • Slapeloosheid
 • Verminderd smaakorgaan
 • Verminderd reukorgaan
 • Verandering in gedrag
 • Verandering in gevoel

Hersenletsel kan zich uiten in veel verschillende klachten. Zo ervaren veel slachtoffers van een ongeluk klachten als hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid en problemen met hun geheugen. Hersenletsel na een ongeval of hersenbeschadiging door een val kunnen ook zorgen voor overgevoeligheid voor geluid en licht, een verminderd reuk- of smaakvermogen of zelfs veranderingen in gevoelens en gedrag.

Bovenstaande klachten kunnen zowel bij licht als zwaar hersenletsel optreden, maar bij zwaar hersenletsel zijn de gevolgen vaak veel groter. Na een ongeval komen hersenschuddingen vaak voor. Bij een lichte hersenschudding verdwijnen de klachten vaak vanzelf, maar een zware hersenschudding kan voor chronische klachten zorgen die soms een heel leven aan kunnen houden. Bij het claimen van een letselschadevergoeding weegt chronisch hersenletsel zwaarder mee dan tijdelijke klachten.

Heeft u hersenletsel opgelopen na een ongeluk en wilt u weten of u kans maakt op een schadevergoeding voor uw letsel? Via onderstaande button test u heel eenvoudig de kans op een succesvolle claim. Op de pagina Smartengeld berekenen leest u meer informatie over de berekening van de vergoeding voor uw hersenletsel. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met een ervaren letselschadespecialist van Van der Toorn Personenschade.

Materiële en immateriële schade na een ongeluk

Wanneer u blijvend hersenletsel heeft overgehouden aan een ongeval, en een andere partij is daar verantwoordelijk voor, dan is het mogelijk dat u een schadevergoeding kunt claimen. Hersenletsel na een ongeval brengt vaak zowel materiële als immateriële schade met zich mee. Beide schadeposten vormen de totale vergoeding voor uw letselschade.

Materiële schade

Materiële schade is schade die uit te drukken is in geld. U kunt hierbij denken aan de volgende schadeposten:

 • Inkomstendelving: u kunt niet meer werken en loopt daardoor inkomsten mis
 • Medische kosten: u heeft als gevolg van het ongeluk veel medische kosten gemaakt
 • Reiskosten: de kosten die u maakt om naar het ziekenhuis te komen

Immateriële schade

Als tegenhanger van de materiële schade, is immateriële schade niet uit te drukken in een geldbedrag. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd en wordt uitgekeerd voor de volgende zaken:

 • Tijdelijke of chronische pijn
 • Gederfde levensvreugde
 • Uw hobby niet meer kunnen uitoefenen

Tijdelijke en chronische klachten van hersenletsel na een val

De klachten van hersenletsel of een hersenbeschadiging verdwijnen soms vanzelf. Klachten van tijdelijke aard kunnen echter wel grote gevolgen hebben voor het slachtoffer, bijvoorbeeld op financieel gebied. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdelijk niet of minder werken.

Chronische klachten van de hersenbeschadiging hebben over het algemeen een grotere impact op het leven van een slachtoffer. Hersenletsel is aan de buitenkant soms niet zichtbaar, maar het letsel kan wel grote gevolgen hebben voor iemands welzijn en sociale leven. Een schadevergoeding voor chronisch hersenletsel zal veel hoger zijn dan een schadevergoeding voor tijdelijk letsel als gevolg van een ongeluk.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Heeft u hersenletsel na een ongeval opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Van der Toorn Personenschade helpt u geheel kosteloos met het claimen van de vergoeding.

Wilt u weten wat Van der Toorn Personenschade voor u kan betekenen of heeft u vragen over het claimen van een schadevergoeding voor uw hersenletsel? Neem contact met ons op via 0318 470 021 of vul het contactformulier in.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/opmerking*

Lees meer informatie over:

Gratis advies van een letselschadespecialist van Van der Toorn Personenschade?

Onze ervaren specialisten helpen u kosteloos met het claimen van uw smartengeld.
Gratis adviesgesprek