Niet-aangeboren hersenletsel

Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel kan een grote impact hebben op uw leven. De gevolgen van hersenletsel na een val of een verkeersongeluk zijn vaak ontzettend groot. Wanneer u bijvoorbeeld moet revalideren en (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt, heeft dit veel gevolgen: zowel op lichamelijk en mentaal vlak als op financieel gebied. Wanneer uw hersenletsel is ontstaan door toedoen van een ander, heeft u als slachtoffer recht op een schadevergoeding. Bij Van der Toorn Personenschade helpen wij u gratis bij het claimen van uw letselschadevergoeding.

Schadevergoeding voor niet-aangeboren hersenletsel

 • Kosteloze rechtshulp: onze hulp is voor u altijd gratis
 • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek: wij geven altijd een eerlijk advies
 • Wij regelen al het papierwerk: u kunt zich richten op uw revalidatie
 • Test binnen 1 minuut of u in aanmerking komt voor een schadeclaim
 • Hoge schadevergoeding: door samenwerking met diverse specialisten

 

Heeft u hersenletsel opgelopen na een ongeval? De kans is groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Via onze Letselschade test achterhaalt u binnen 1 minuut of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Neem voor vrijblijvend advies telefonisch contact met ons op via 0318 470 021.

Meer informatie over niet-aangeboren hersenletsel

Hoe claimen wij uw schadevergoeding?

01.
Wij onderzoeken of er iemand aansprakelijk gesteld kan worden voor uw niet-aangeboren hersenletsel.
02.
Wanneer er inderdaad iemand aansprakelijk gesteld kan worden, zoeken wij uit wie dit is.
03.
Om een compleet beeld te krijgen van de situatie vragen wij informatie over uw zaak op bij bijvoorbeeld het ziekenhuis, de politie, uw werkgever en uw verzekeringsmaatschappij.
04.
We schakelen een onafhankelijk medisch adviseur in om uw hersenbeschadiging te beoordelen.
05.
Naar aanleiding van alle verzamelde informatie stellen wij de hoogte van de schadeclaim vast. Vervolgens claimen we uw letselschade bij de aansprakelijke partij.

Wat is niet-aangeboren hersenletsel?

Niet-aangeboren hersenletsel is een vorm van schade aan uw hersenen die ontstaan is in de loop van uw leven. Niet-aangeboren hersenletsel is op te delen in twee soorten:

 • Traumatisch hersenletsel
 • Niet-traumatisch hersenletsel

Niet-traumatisch hersenletsel wordt veroorzaakt door een probleem in het lichaam. Denk hierbij aan een beroerte, een hersenbloeding of een herseninfarct. Bij traumatisch hersenletsel ligt de oorzaak buiten het lichaam. Traumatisch niet-aangeboren hersenletsel wordt meestal veroorzaakt doordat het hoofd plotseling afremt of versnelt, door bijvoorbeeld een auto ongeluk, een val of een klap tegen het hoofd. Voorbeelden van traumatisch hersenletsel zijn:

 • Hersenschudding
  Functiestoornis van de hersenen zonder weefselbeschadiging
 • Hersenkneuzing
  Beschadiging van het hersenweefsel
 • Postcommotioneel syndroom
  Hersenschudding die langer dan drie maanden duurt
 • Epiduraal hematoom
  Bloeduitstorting tussen het harde hersenvlies en de schedel
 • Subduraal hematoom
  Bloeding tussen het harde hersenvlies en het tweede hersenvlies
 • Whiplash/WAD
  Nek- en rugklachten na een plotselinge slingerbeweging van het hoofd en de nek

Heeft u niet-aangeboren hersenletsel, zoals een hersenbloeding, opgelopen door toedoen van een ander? Van der Toorn Personenschade helpt u geheel kosteloos met het claimen van de schadevergoeding waar u recht op heeft.

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel

Hersenbeschadiging na een val kan verschillende gevolgen hebben. Afhankelijk van de ernst van de beschadiging, kan het hersenletsel vele klachten of symptomen veroorzaken, zoals:

 • Krachtsverlies
 • Spraakproblemen
 • Uitval van spieren
 • Slaapproblemen
 • Evenwichtsstoornissen
 • Verminderd vermogen tot horen, zien proeven en ruiken
 • Een verlaagd concentratievermogen
 • Verminderd geheugen
 • Een verminderd niveau van bewustzijn

In de meeste gevallen genezen mensen die NAH hebben opgelopen binnen een aantal maanden tot een jaar. Het is echter ook mogelijk dat u blijvende gevolgen overhoudt aan uw letselschade. In beide gevallen adviseren wij u om juridische hulp in te schakelen. Ook wanneer uw hersenletsel binnen een jaar genezen is, is de kans groot dat u kosten heeft gemaakt en inkomen bent misgelopen als gevolg van uw hersenschade.

Schadeposten na het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel

Medische kosten

Wanneer u hersenletsel oploopt na een ongeval, maakt u medische kosten die u normaal gesproken niet zou hebben gemaakt. De kosten worden over het algemeen vergoed door de zorgverzekering. Wanneer u uw eigen risico moet aanspreken, kunt u dit bedrag claimen bij de aansprakelijke partij als u kunt aantonen dat u dit zonder het ongeval niet had hoeven gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk dat u andere kosten maakt die komen kijken bij een ziekenhuisopname, zoals reis- en parkeerkosten en telefoonkosten. Ook deze kosten kunt u verhalen op de aansprakelijk partij.

Verlies van arbeidsvermogen

Het is mogelijk dat u door uw hersenletsel (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt. De eerste twee jaar van uw arbeidsongeschiktheid betaalt uw werkgever uw loon door. Na deze twee jaar wordt de situatie echter een stuk onzekerder, omdat u afhankelijk wordt van sociale voorzieningen. Uw maandelijkse inkomsten liggen hierdoor waarschijnlijk een stuk lager dan toen u nog kon werken. Alle financiële schade die u oploopt doordat u (tijdelijk) niet meer kunt werken, kan verhaald worden op de aansprakelijke partij.

Studievertraging

Wanneer u na het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel studievertraging oploopt, kan dit ook verhaald worden op de aansprakelijke partij. Het gaat hier niet alleen om de kosten die u maakt omdat u langer over uw studie doet. Er moet ook gecompenseerd worden voor het feit dat u later op de arbeidsmarkt terechtkomt. Wij berekenen voor u wat de financiële gevolgen zijn van uw studievertraging en verhalen de kosten op de aansprakelijke partij.

Huishoudelijke hulp

De kans is groot dat u bepaalde huishoudelijke taken niet meer kunt uitvoeren doordat u hersenletsel heeft opgelopen. In dat geval is het in veel gevallen nodig om huishoudelijke hulp in te schakelen, zoals een schoonmaakster of een tuinman. Wij berekenen de kosten die u maakt voor huishoudelijk hulp en nemen deze mee in onze schadeclaim. Deze kosten kunnen volledig worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Gratis rechtshulp

Bij Van der Toorn Personenschade kunt u terecht voor juridische hulp na niet-aangeboren hersenletsel. Wij nemen het gehele proces van het claimen van letselschade bij u uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel. De kosten van onze diensten worden verhaald op de aansprakelijk partij, zodat onze service voor u helemaal gratis is.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Heeft u niet-aangeboren hersenletsel opgelopen door toedoen van een derde en wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Van der Toorn Personenschade geeft u gratis en vrijblijvend advies en helpt u geheel kosteloos met het claimen van de vergoeding.
Vul onderstaand contactformulier in en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 0318 470 021.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/opmerking*

Lees meer informatie over:

Gratis advies van een letselschadespecialist van Van der Toorn Personenschade?

Onze ervaren specialisten helpen u kosteloos met het claimen van uw smartengeld.
Gratis adviesgesprek