Extra bescherming

8 Februari, 2017 11:07

Op 15 december 2016 heeft het Verbond van Verzekeraars een nieuwe regeling vastgesteld voor de zogenaamde ‘Schuldloze Derde’. Deze regeling geeft passagiers in auto’s en mensen die achterop een bromfiets meereden extra juridische bescherming bij letselschade na een verkeersongeval.

Het maakt in de nieuwe regeling voor een passagier of opzittende namelijk niet meer uit wie er schuld heeft aan het verkeersongeval. Als passagier op ofzittende wordt uw letselschade sowieso voor 100% vergoed!

Passagiers en opzittenden krijgen letselschade 100% vergoed.

Wanneer er een verkeersongeval plaatsvindt, ontstaat er regelmatig discussie over wie aansprakelijk is. En dus over wie uw letselschade moet vergoeden.

Bent u “Schuldloze Derde” dan zijn  lange discussies over wie er nu aansprakelijk is voor het ontstaan van uw letselschade niet meer nodig.

De enige voorwaarde voor u als letselschade slachtoffer is dat één van de betrokken verzekeraars is aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars (klik hier voor de lijst van verzekeraars die bij het Verbond zijn aangesloten).

Wat is een schuldloze inzittende of schuldloze opzittende?

Een schuldloze inzittende of schuldloze opzittende is iemand die letselschade oploopt door een verkeersongeval, maar daaraan geen schuld heeft. U zat bij iemand anders in de auto of bij iemand anders achterop.

Van wie krijgt u als schuldloze in- of opzittende uw letselschade vergoed?

De verzekeraar van het voertuig waarin u als schuldloze in- of opzittende meereed, zal uw letselschade moeten vergoeden.

Dit is voor u een positieve verandering ten opzichte van vroeger. Want vroeger hoefde deze verzekeraar uw letselschade niet altijd te vergoeden. Was een auto, brommer, scooter of snorfiets:

  • niet verzekerd,
  • onbekend,
  • uit het buitenland afkomstig,

dan hoefde verzekeraar uw letselschade als schuldloze derde niet te vergoeden. In die “moest u zelf maar uitzoeken” wie uw letselschade zou vergoeden. Met voor u het risico dat de betrokken verzekeraars naar elkaar zouden verwijzen en u met uw letselschade bleef zitten.

Vanaf 1 april 2017 van toepassing

De nieuwe regeling geldt voor letselschade ontstaan na 1 april 2017. De aansprakelijk hoeft dus niet meer eerst te worden uitgezocht. U kunt altijd terecht bij de verzekeraar van het motorvoertuig waarin of waarop u meereed! Lees hier de tekst van de nieuwe regeling.

Maar …

De meest recente aanpassing van Bedrijfsregeling 7 is voor u als inzittende of een opzittende passagier erg gunstig. U kunt namelijk direct terecht bij de verzekeraar van het motorvoertuig waarin of waarop u meereed.

Maar ….. verzekeraars zijn niet per se verplicht om deze Regeling uit zichzelf toe te passen. U zult de verzekeraar er dus altijd zelf op moeten wijzen dat u hiervan gebruik wilt maken.

Bestuurder (verzekeraar) liever niet zelf aansprakelijk stellen

Het zou ook zo kunnen zijn dat u het zelf niet prettig vindt om degene met wie u meereed aansprakelijk te stellen. Of om op basis van deze regeling direct naar zijn of haar verzekeraar te gaan.

Dat kunnen wij ons goed voorstellen en daarom ons aanbod om u daar – voor u volledig kosteloos en vrijblijvend – bij te helpen. Om samen te kijken of het in uw belang is om die stap te zetten en hoe dat het beste kan gebeuren. Zodat voorkomen kan worden dat uw relatie met de bestuurder van het voertuig onder druk zou komen te staan.

Helaas niet voor bestuurder voertuig….

De Regeling geldt helaas niet voor de bestuurder zelf. Voor u als bestuurder zal de aansprakelijkheid voor het ontstaan van het ongeval vast moeten komen te staan. Soms kan dat eenvoudig, maar soms is dat ingewikkeld.

Maar ook als bestuurder zijn er soms extra mogelijkheden, zelfs als zou u zelf schuldig zijn aan het ongeval en uw letselschade. U kunt in dat geval denken aan een Schade Verzekering Inzittenden of een Schade Verzekering Opzittenden. Klik op de links en u kunt hier alles over lezen. Wij helpen u graag om de eventuele mogelijkheden op een rijtje te zetten. En dat kost u niets.

Schuldloze in- of opzittende? Vraag altijd om deskundig letselschadeadvies!

Weet u niet of u een schuldloze inzittende of opzittende bent? Of vindt u het moeilijk om degene met wie u meereed op deze regeling te wijzen?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een voor u geheel vrijblijvend en kosteloos letselschade advies. Dan weet u direct waar u aan toe bent en kunt u daarna zelf bepalen wat u met ons advies doet.

En wanneer u ons vraagt om u te helpen, dan beloven wij dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. Want als schuldloze inzittende of opzittende dient de verzekeraar die uw letselschade vergoedt, ook uw juridische kosten (lees: de kosten van ons kantoor) te betalen. U krijgt van ons een duidelijke kostengarantie.

< Val trap tijdens bedrijfsuitje

Gratis advies van een letselschadespecialist van Van der Toorn Personenschade?

Onze ervaren specialisten helpen u kosteloos met het claimen van uw smartengeld.
Gratis adviesgesprek