Smartengeld berekenen

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval waarbij u hersenletsel of een hersenbloeding heeft opgelopen door nalatigheid van een ander, dan heeft u recht op smartengeld. De hersenletseladvocaten van Van der Toorn Personenschade onderzoeken graag of u recht heeft op smartengeld. Vervolgens zullen wij de hoogte van uw smartengeld berekenen en kosteloos claimen.

Smartengeld berekenen door Van der Toorn Personenschade

 • Gratis smartengeld berekenen binnen 1 minuut
 • Heeft u recht op smartengeld? Dan claimen wij uw schadevergoeding kosteloos
 • U kunt zich volledig op uw herstel richten: wij regelen alle juridische zaken voor u
 • Gratis adviesgesprek met onze hersenletselspecialisten
 • Onze ervaren letselschadeadvocaten zijn voorzien van het Keurmerk Letselschade

Om in te schatten op hoeveel smartengeld u recht heeft is het noodzakelijk om te weten wat voor letselschade u heeft opgelopen en wat voor impact dit heeft op uw leven. Te denken valt aan inkomstenderving en de kwaliteit van uw leven.

Klik op onderstaande button en vul de letselschadetest in. U komt er binnen 1 minuut achter of u recht heeft op smartengeld. Wilt u liever eerst uw situatie bespreken met onze specialisten? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Meer informatie over smartengeld berekenen

Wanneer komt u in aanmerking voor smartengeld?

Als u door toedoen van iemand anders letselschade heeft opgelopen, heeft u volgens de Nederlandse wet recht op een schadevergoeding in de vorm van smartengeld.

Er zijn 3 voorwaarden waar aan moet worden voldaan voordat wij uw smartengeld kunnen berekenen:

 1. Er dient een aansprakelijke tegenpartij te zijn.
 2. Er moet worden aangetoond dat de tegenpartij aansprakelijk is.
 3. Het letsel – zoals hersenletsel of een hersentrauma – moet zijn ontstaan tijdens het ongeval.

Wie komt in aanmerking voor smartengeld?

Het is in Nederland uitsluitend mogelijk om smartengeld te claimen als u zelf het slachtoffer bent geworden van een ongeval. Daarmee wordt bedoeld dat nabestaanden, familieleden, partners, vrienden of eventueel andere betrokkenen geen recht hebben op smartengeld.

Vergoeding voor getuigen en andere betrokkenen

Voor getuigen van een ongeval bestaat er de mogelijkheid om shockschade te claimen. Er dient dan wel bewezen te worden dat u door de confrontatie met het ongeval psychisch letsel heeft opgelopen. U kunt hierbij denken aan een bedrijfsongeval waarbij iemand ernstig gewond is geraakt of is komen te overlijden waar u getuige van bent geweest.

Het is niet zomaar mogelijk om shockschade te claimen: u moet het ongeval direct hebben waargenomen of zodanig zijn geconfronteerd met de gevolgen van het ongeval en hierdoor emotioneel geshockeerd bent geraakt. Tevens moet er worden aangetoond dat u familie was of een nauwe band had met het slachtoffer.

Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een ongeval tijdens uw werk of hersenletsel heeft opgelopen waarbij iemand anders aansprakelijk kan worden gesteld, komt u wellicht in aanmerking voor smartengeld. Doe de letselschade test en kom er binnen 1 minuut achter of u recht heeft op een schadevergoeding. Voor meer informatie neemt u contact op via 0318 470 021. Uiteraard kunt u ook direct een gratis adviesgesprek aanvragen, zodat wij kunnen inschatten of u in aanmerking komt voor smartengeld. Maak daarom een keuze uit onderstaande buttons.

Hoeveel smartengeld kan ik claimen?

Smartengeld berekenen is geen eenvoudige opgave, omdat we veelal te maken hebben met niet zichtbare schade zoals hersenletsel of een hersentrauma. Ook is het niet mogelijk om het smartengeld te berekenen wanneer u nog niet bent gerevalideerd. Pas als het is vastgesteld dat u blijvend last zal hebben van het letsel of wanneer u bent hersteld, kan de hoogte van de schadeclaim worden bepaald.

Op het moment dat uw letsel nog niet is genezen kan er wel een berekening worden gemaakt voor de schade die u nog zult lijden en voor de impact die de schade zal hebben op uw levensvreugde.

Factoren bij smartengeld berekenen

Om uw smartengeld te berekenen wordt er gekeken naar uw persoonlijke omstandigheden en vergelijkbare zaken. Vervolgens kijkt de rechter naar eerdere uitspraken die zijn gedaan. Ook wordt het Smartengeldboek van de ANWB geraadpleegd. Hierin staan alle rechtszaken uit het verleden waarbij smartengeld is uitgekeerd. In het Smartengeldboek staan ook de bedragen die daarbij zijn uitbetaald. Advocaten, juristen, rechters, letselschadespecialisten en verzekeringsmaatschappijen maken gebruik van de smartengeldgids om smartengeld te berekenen.

De berekening van uw smartengeld is onder andere afhankelijk van:

 • De ernst van het letsel
 • Geslacht en leeftijd
 • De mate van aansprakelijkheid van de tegenpartij
 • Blijvend letsel zoals littekens of lichamelijke beperkingen
 • Invloed van letsel op studie, werk en relaties

Smartengeld claimen

De letselschadeadvocaten van Van der Toorn Personenschade nemen u al het werk uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw revalidatie. Het claimen van uw smartengeld is daarnaast ook nog eens kosteloos. Omdat de partij die aansprakelijk is voor uw letsel alle kosten betaald, inclusief juridische kosten, kunnen wij onze diensten gratis aanbieden.

Heeft u onlangs een hersenbloeding opgelopen door een val of bent u slachtoffer geworden van hersenletsel na een ongeluk? Neem dan contact met ons op via 0318 470 021. Onze specialisten beoordelen graag of er een partij aansprakelijk kan worden gesteld voor uw letsel. Middels een persoonlijk adviesgesprek schatten we graag in of u recht heeft op smartengeld.

Over smartengeld

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval, verkeersongeluk of valpartij is het mogelijk dat u recht heeft op smartengeld. Daarvoor is wel een aansprakelijke partij nodig. Voor alle pijn die u heeft geleden of nog heeft te lijden, ontvangt u een schadevergoeding.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan indien u ten gevolge van een val op uw hoofd een hersenbloeding heeft opgelopen. De hersenletselspecialisten van Van der Toorn Personenschade helpen u volledig gratis met het berekenen en claimen van uw smartengeld. Gebruik de tool op onze website en ontdek of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Voor een gratis adviesgesprek vult u onderstaand contactformulier in of bel met onze specialisten via 0318 470 021.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/opmerking*

Lees meer informatie over:

Gratis advies van een letselschadespecialist van Van der Toorn Personenschade?

Onze ervaren specialisten helpen u kosteloos met het claimen van uw smartengeld.
Gratis adviesgesprek